کاربرد های سوله صنعتی و مهم ترین نکات انتخاب بهترین سوله


سوله صنعتی یک ساختمان بزرگ، وسیع و سرپوشیده است که به جهت عدم وجود ستون‌های مزاحم در وسط محیط کاری، گزینه بسیار مناسبی برای فعالیت‌های شرکت‌ها و کارگاه‌های صنعتی می‌باشد. این ساختمان‌ها معمولاً از موادی مانند بتن یا فلز ساخته می‌شوند که انتخاب نوع آن بستگی به هدف و کارایی مربوطه دارد. در ادامه با ویژگی‌ها و انتخاب بهترین سوله صنعتی آشنا خواهیم شد.

آشنایی با سوله صنعتی و ویژگی‌های آن

بسیاری از کسب‌وکارها و مشاغل بزرگ نیازمند فراهم‌آوری اماکنی وسیع و بدون محدودیت در دسترسی هستند. سوله‌های صنعتی سازه‌های بزرگ و سرپوشیده‌ای هستند که در سایزهای متفاوتی تولید شده و به‌خوبی پاسخگوی نیازهای کارفرمایان هستند. این نوع سازه‌ها با فراهم‌آوری فضایی یکدست و بدون ستون‌های مزاحم محل مناسبی برای تولیدات بزرگ و کوچک، پردازش مواد و انبارهای نگهداری و توزیع هستند.

در یک بررسی کلی برخی از ویژگی‌های این سوله‌ها به شکل زیر است:

  • حذف محدودیت فضا: بر خلاف ساختمان‌های سنگی و آجری قدیمی، سوله‌ها باتوجه‌به نوع ساخت منحصربه‌فردی که دارند بدون محدودیت، قابلیت ایجاد فضاهای بسیار بزرگ و کوچک را در هر مکانی دارند که خود کمک بزرگی به چرخه تولیدات کارخانه‌ها می‌کند.
  • ساده و یکدست: چشم‌انداز تولید سوله‌ها ایجاد فضایی بزرگ و بدون محدودیت است به همین جهت با وجود فضایی بزرگ هیچ‌گونه ستون مزاحمی در وسط محیط کاری وجود ندارد و این باعث می‌شود که به طور آزادانه و بدون محدودیت انواع وسیله‌های سنگین و ماشین‌آلات بزرگ درون آن جابه‌جا شوند.
  • ارتفاع زیاد: وجود دیوارهای بلند و سقف‌های گسترده و یکدست امکان مونتاژ و ساخت انواع ماشین‌آلات و تجهیزات بسیار بزرگ را فراهم می‌آورد. علاوه‌برآن کمک بزرگی به ذخیره‌سازی اقلام و کالاهای مختلف می‌کند.
  • نصب تجهیزات و مدیریت آسان: امکان نصب انواع تجهیزات و انشعابات برق، گاز و آب، سیستم‌های تهویه و اطفا حریق و سیستم‌های امنیتی فرایند مدیریت و کنترل فضاهای صنعتی را آسان‌تر کرده است.
  • سبک و قدرتمند: باتوجه‌به مصالحی که در ساخت سوله‌ها استفاده می‌شود در نهایت باعث تولید سازه‌ای سبک شده که درعین‌حال از مقاومت بالایی برخوردار است و به‌خوبی می‌تواند وزن بار و تجهیزات بسیار سنگین و بزرگ مانند جرثقیل‌ها را تحمل کند.

تفاوت سوله صنعتی با دیگر سوله‌ها

شاید شما هم فکر کنید که سوله‌های صنعتی ویژگی‌هایی دارند که باعث تمایز آن‌ها از دیگر سوله‌ها می‌شود. خوب است بدانید شکل و ظاهر تمام سوله‌ها شبیه به هم است و تفاوت‌ها معمولاً در میزان ضخامت ورق‌های استفاده شده در سازه و نوع کارایی آن‌ها است. بعد از ساخت سازه اصلی و برپایی سوله بسته به هدف و نوع کارایی، محیط داخلی آن طبق سلیقه و نیاز هر کسب‌وکاری طراحی می‌شود.
به‌عنوان‌مثال: سوله‌های کشاورزی محلی برای نگهداری محصولات کشاورزی هستند و ممکن است توسط صاحب سوله به بخش‌هایی تقسیم‌بندی شود و این در حالی است که سوله‌های ورزشی معمولاً زمین‌های یکدستی هستند که گاهی تنها در اطراف آن سکوهای موردنیاز در فاصله‌های مناسبی نصب می‌شود.
به‌طورکلی این‌طور می‌گوییم که در سوله‌های صنعتی باتوجه‌به کاربردهای آن برای مشاغل حساس، رعایت ایمنی و استقامت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین باید از متریال بسیار باکیفیت، سبک و درعین‌حال مقاومی استفاده شود که در طی گذشت زمان با مشکلات ریزش، خمیدگی، زنگ‌زدگی، سایزش و… مواجه نشویم. طراحی و ساخت سوله صنعتی، مسئله‌ای کاملاً فنی است و اجرای آن نیازمند دانش و تخصص بالا است. در صورت نداشتن مهارت و دانش کافی حتی اگر از بهترین و باکیفیت‌ترین مصالح استفاده شود در نهایت خروجی پروژه نتیجه معکوس و ناموفقی را خواهد داشت.

انتخاب بهترین سوله برای استفاده های صنعتی

اکثر کسانی که به دنبال احداث یک سوله صنعتی هستند در ابتدا با این چالش که چه سوله‌ای را انتخاب کنم که پاسخگوی تمام نیازهای ما باشد روبه‌رو هستند. در ابتدا خوب است بدانید که به‌طورکلی شما دو گزینه برای انتخاب دارید: 1. سوله‌های فلزی 2. سوله‌های بتنی

هر کدام از این سوله‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. برای انتخاب گزینه مناسب باید قبل از هر چیزی خواسته‌های خود را با کارشناسان صنعت سوله سازی مطرح کنید تا آن‌ها بسته به نیاز، فضا، مساحت و بسیاری از موارد دیگر بهترین گزینه را به شما معرفی کنند. در ادامه به بررسی و مقایسه ویژگی‌های سوله بتنی و فلزی می‌پردازیم:

  1. سوله فلزی صنعتی: سازه این سوله‌ها از فلز ساخته شده است. به جهت استفاده از فلز این سازه‌ها مقاومت بسیار بالایی دارند و به‌راحتی می‌توانند بارهای بسیار سنگین مانند جرثقیل‌های بزرگ را تحمل کنند. برخی مزیت‌ها عبارتند از: قطعات در کارخانه پیش‌تولید و در محل نصب می‌شوند؛ بنابراین زمان ساخت کوتاه‌تر است، قابلیت نصب راحت انواع تجهیزات، قابلیت جابه‌جایی و تعویض مکان و استفاده مجدد از قطعات، نگهداری و تعمیر آسان و طول عمر بالا

برخی معایب: مقاومت کمتر در برابر سایش و زنگ‌زدگی، انتقال حرارت و مقاومت کمتر در برابر آتش‌سوزی، انتقال صدا

  • سوله بتنی صنعتی: جنس این سوله‌ها از بتن و فلز است و برخی از ویژگی‌های آن عبارتند از: این نوع سازه به دلیل استفاده از بتن از تحمل بار کمتری برخوردار است، پایداری کمتری در برابر حوادث طبیعی و زلزله، عایق حرارتی بالا و مقاومت کمتر در برابر آتش‌سوزی، مقاومت بیشتر در برابر صدا، مقاومت در برابر سایش و مناسب برای مکان‌های شیمیایی

برخی از معایب: هزینه ساخت بالا، طولانی‌بودن زمان ساخت، عدم امکان جابه‌جایی و تعویض مکان، هزینه‌های بالا تعمیرات

نکته: هنگام انتخاب سوله صنعتی باید به مواردی همچون نوع کارایی، منطقه جغرافیایی، بودجه، مقاومت، وزن سوله، طول عمر و قابلیت تعمیر توجه کنید.

سخن پایانی

باتوجه‌به اینکه معمولاً صنایع و کارخانه‌ها محل استقرار خود را در مکانی دور از شهرها انتخاب می‌کنند همواره نیازمند احداث مکانی هستند که بدون محدودیت تمامی نیازهای آن‌ها را پاسخگو باشد. از نکات مثبت سوله‌ها احداث بدون محدودیت آن‌ها در هر منطقه آب‌وهوایی و حتی کوهستانی است. به جهت پیش‌تولید بودن بسیاری از قطعات و نصب آن‌ها در محل روند احداث سازه بسیار سریع و راحت انجام می‌پذیرد. شرکت جهان سوله با دارا بودن نیروی کار متخصص و مهندسان فنی همواره همراه و مشاوره کارفرمایان محترم بوده و با رعایت تمام نکات و اصول لازم، سوله‌ای ایمن و مقاوم را در زمانی کوتاه تحویل مشتریان خود می‌دهد.

شما میتوانید جهت دریافت مشاوره تخصصی در راستای ساخت و ساز مهندسی شده و ارائه راهکار های موثر در موفقیت پروژه، با ما تماس بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *