استانداردهای لازم برای سوله سازی در سال 1402


این روزها ساخت سوله به جهت ایجاد فضایی بزرگ و یکدست برای انجام فعالیت‌های مختلف صنعتی و شرکتی موردتوجه قرار گرفته است. این اماکن سرپوشیده با کاربردهای مختلف در اندازه و شکل‌های گوناگونی طبق مهندسی‌های پیشرفته ساخته می‌شوند. انتخاب نوع سوله و مراحل ساخت‌وساز آن نیازمند داشتن تخصص کافی و کارشناسی‌های دقیق است. در ادامه با نحوه ساخت و نکات کاربردی مهم درمورد سوله‌ها آشنا خواهیم شد.

نقشه راه دقیق ساخت سوله

درگذشته برای نگهداری، تولید و انبارکردن اقلام و کالاهای مختلف، اشخاص معمولاً مجبور به برپایی و یا خریداری چندین انبار و ساختمان کوچک و بزرگ بودند. هم‌زمان با انقلاب صنعتی و روی کار آمدن ایده فوق‌العاده کاربردی طراحی سوله‌ها، بسیاری از مشاغل با پیشرفت چشمگیری مواجه شدند به‌نحوی‌که به‌راحتی تولیدات و کیفیت تولیدات افزایش پیدا کرد. سوله‌ها در واقع با ایجاد فضایی یکدست و با حذف تمامی ستون‌های اضافه از وسط محیط کاری و سقف‌هایی بسیار بلند و پوشیده، علاوه بر کاهش هزینه‌های سنگین ساختمان‌سازی، باعث ایجاد فضایی ایمن، مرتب، بزرگ و با قابلیت شخصی‌سازی شدند.

ادامه چیستی و مزیت‌های سوله‌ها را می‌تواند در مقاله سوله چیست مطالعه کنید.

ساخت و برپایی سوله یک امر دقیق و کاملاً مهندسی شده است و نیازمند داشتن دانش و مهارت کافی و انتخاب درست و اصولی است. در ادامه با فرایند چگونگی برپایی و ساخت یک سوله استاندارد آشنا خواهیم شد.

  • کاربرد و هدف استفاده: خوب است بدانید در صنعت سوله سازی چیزی تحت عنوان انواع سوله وجود ندارد و در واقع تمامی سوله‌ها ساختاری تقریباً یکسان دارند و این در واقع کاربرد سوله است که مشخص می‌کند چه نوع متریال و مصالحی برای ساخت آن مورداستفاده قرار گیرد. پس می‌توان گفت مهم‌ترین نکته قبل از آغاز شروع پروژه سوله سازی تعیین هدف و کاربرد سازه موردنظر است. معمولاً سوله‌ها باهدف‌های مختلفی همچون: کارگاه‌های صنعتی و تولیدی، انبارها، مرغداری‌ها، باشگاه‌های ورزشی، آشیانه‌های هواپیمایی و بسیاری از موارد دیگر در سایزها و اندازه‌های مختلف تأسیس می‌شوند.
  • دقت به شرایط محیطی: بعد از تعیین هدف باید زمینی که قصد برپایی سوله موردنظر خود را دارید مشخص کنید. چنانچه نیاز به خرید زمین وجود داشت حتماً باید نکات مربوط به ساخت‌وساز در هر منطقه را مورد بررسی قرارداد. سوله‌ها سازه‌هایی هستند که در اغلب مناطق قابل‌اجرا هستند؛ اما نکته مهم کارایی آن‌ها است. مثلاً برپایی یک سوله ورزشی در مناطق کوهستانی قطعاً کار عقلانی و درستی نخواهد بود!
  • اخذ مجوزهای لازم: بسته به مکان انتخابی و کاربردی که قرار است از سوله داشته باشید باید مجوزهای لازم بهره‌برداری و ساخت سوله را از سازمان‌های مربوطه دریافت کنید. دقت کنید ساخت سوله در داخل یا خارج از شهر و یا احداث آن در داخل شهرک‌های صنعتی به‌علاوه کاربرد مورداستفاده یعنی صنعتی، کشاورزی، بهداشتی و… نیازمند دریافت مجوزهای قانونی مربوط به اخذ هستند. در برخی موارد ممکن است محل انتخابی شما جهت احداث سوله باهدف و کارایی شما مطابقت نداشته باشد و در این صورت احداث خودسرانه بعدها باعث ضررهای سنگین خواهد شد. حتماً قبل از هر تصمیمی تحقیقات لازمه را انجام دهید.

برخی از مجوزهایی که برای برپایی این سازه‌های فلزی موردنیاز است عبارتند از: مجوز منطقه آزاد، سازمان محیط زیست، بهداشت، پروانه بهره برداری، مجوز منابع آبخیز، آبخیزداری، مجوزهای مربوط به شهرداری، مجوز سازمان نظام‌مهندسی و بسیاری از موارد دیگر.

دقت کنید بستگی به کارایی سوله مجوزهای مختلفی موردنیاز است. دریافت مجوز و پروانه‌های لازم در آینده باعث اعتبار سوله موردنظر و دریافت تسهیلات و وام‌های مختلف خواهد شد.

  • شناخت انواع سوله: جهت ساخت سوله می‌توان از روش‌ها و متریال‌های مختلفی استفاده کرد. متداول‌ترین آن‌ها، سوله فلزی، سوله بتنی و سوله‌های UBM  هستند که هر کدام مزیت و معایب مربوط به خود را دارند و مناسب فعالیت و اهداف مختلف تجاری و صنعتی هستند. در مقاله انواع سوله می‌توانید با ویژگی‌های هر کدام بیشتر آشنا شوید.
  • نقشه‌کشی و ساخت اسکلت: بعد از دریافت مجوزهای موردنیاز و گرفتن تأییدیه لازم برای برپایی فعالیت موردنظر زمان مراجعه به شرکت‌های سوله سازی جهت درخواست کارشناس برای حضور در محل و کشیدن نقشه‌های موردنیاز و تعیین اصلاحات لازمه در زمین جهت احداث سوله است.
  • پی‌سازی سازی و برپایی سازه: بعد از آماده‌سازی نقشه دقیق سوله موردنظر، مراحل آماده‌سازی زمین و بتن‌ریزی‌ها تحت نظارت سازمان نظام‌مهندسی صورت می‌گیرد. در همین حین قطعات سازه و اسکلت سوله در کارگاه مربوطه ساخته شده و سپس در محل موردنظر به‌صورت دقیق و زیر نظر کارشناسان به یکدیگر متصل می‌شوند.
  • نصب پوشش سقف و بدنه: بسته به کارایی سوله متریال مناسب برای پوشش سقف و بدنه انتخاب می‌شود. این متریال شامل مواردی همچون: ساندویچ پانل‌ها، ورق‌های رنگی، دیوارهای تری دی پانل، ورق‌های پلی‌کربنات، عایق پشم‌شیشه و پشم سنگ، بتن و آجر و… است.
  • تکمیل و آماده‌سازی نهایی: جهت تکمیل پروژه نیاز است که انشعابات آب، برق، گاز و تلفن که از قبل مجوزهای لازمه را دریافت کرده‌اند وارد مرحله نصب و استفاده شوند. در و پنجره‌ها، نورگیرها، آبروها و تجهیزات موردنیاز نیز باید به‌درستی در جای خود نصب شوند. در نهایت تمامی بخش‌ها و اتصالات سازه باید به‌صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفته و تأییدیه‌های لازم را یکی پس از دیگری بعد از انجام اصلاحات موردنیاز دریافت کند.

کلام آخر

ممکن است انجام تمام این مراحل به‌صورت مجزا برای یک فرد عادی که به‌تازگی تصمیم به احداث یک سوله باهدف و کارایی خود را دارد سخت و پیچیده باشد؛ بنابراین بهترین کار بعد از تعیین هدف، مراجعه به شرکت‌های سوله سازی و کمک‌گرفتن از مشاورین و کارشناسان این حوزه است. این افراد باتوجه‌به داشتن تجربه کافی و آشنایی کامل با مراحل اخذ مدارک موردنیاز و چگونگی ساخت و برپایی سوله‌ای ایمن، مسیر را برای کارفرما هموار خواهند کرد. گروه صنعتی جهان سوله باتوجه‌به سال‌ها سابقه کار و فعالیت در حوزه سوله سازی آماده مشاوره و همراهی شما در این مسیر است.

شما میتوانید جهت دریافت مشاوره تخصصی در راستای ساخت و ساز مهندسی شده و ارائه راهکار های موثر در موفقیت پروژه، با ما تماس بگیرید.

4/5 - (1 امتیاز)

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *