تیر ورق بهترین گزینه برای ساخت سوله‌های ورزشی


انجام درست و اصولی ورزش نیازمند مکانی استاندارد است تا بتواند نیازهای ورزشی را همچون سکوها، سالن وسیع، محل نگهداری تجهیزات، تهویه و هواکش مناسب  و… فراهم آورد. معمولاً هزینه‌های ساخت یک سوله ورزشی در قدم اول بستگی به میزان مساحت آن دارد که این موضوع بسته به نوع ورزش انتخابی متفاوت خواهد بود. سازه‌های تیر ورق از بهترین نوع و گزینه برای ساخت سوله‌های ورزشی به شمار می‌روند به‌طوری‌که امروزه به‌وفور می‌توان دید که از این گزینه به‌جای سوله‌های سنگین و بتنی قدیمی استفاده می‌شود. در ادامه با مزیت‌ها و برتری‌های سوله‌های تیرورق بیشتر آشنا خواهیم شد.

6 مزیت و برتری ساخت سوله‌های ورزشی با تیر ورق

تیر ورق ها در ساخت سوله‌های ورزشی، به دلیل خصوصیات آنها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عناصر این سازه‌ها به شمار می‌روند. تیر ورق در واقع یک تیر فلزی با تقویت‌های عرضی و عمودی است که از سه ورق‌ فولادی عریض، دو ورق به‌عنوان بال و یک ورق به‌عنوان جان تشکیل شده است. این تیرها در ساخت سوله‌های ورزشی به‌عنوان ستون‌ها و تیرهای افقی استفاده می‌شوند. مزایای استفاده از تیر ورق در سوله‌های ورزشی شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. استحکام و پایداری: این تیرها به دلیل خصوصیات فولادی که دارند با قابلیت تحمل بارهای سنگین و استحکام بالا، پایداری و ایمنی سازه را تضمین می‌کنند. در این سوله‌ها امکان ساخت طبقات وجود دارد.
  2. قابلیت شخصی سازی بالا: در سوله‌های ورزشی قابلیت تنظیم و تغییر ابعاد سوله فراهم است. در واقع امکان ساخت این نوع سوله در ابعاد مورد نیاز بدون هیچ مشکلی وجود دارد و تنها منتهی به یک سایز و ابعاد یکسان نمی‌شود.
  3. زمان ساخت کوتاه: استفاده از تیر ورق، باعث می‌شود که زمان ساخت سوله ورزشی به‌شدت کاهش یابد. این تیرها، با قابلیت اتصال سریع و آسان، ساخت سوله را به‌سرعت انجام می‌دهند.
  4. قابلیت بازیافت: به دلیل استفاده از پیچ‌ومهره در اتصال تیرها به یکدیگر، می‌توان این سازه را به مکان دیگری منتقل کرد. همچنین می‌توان تیرهای قدیمی را برای استفاده مجدد بازیافت کرد.
  5. مقاومت در برابر حریق: تیر ورق، به دلیل خصوصیات فلزی آن، در برابر حریق مقاومت بسیار بالایی دارد. این مقاومت، به‌عنوان یکی از مزایای این تیر در ساخت سوله‌های ورزشی به شمار می‌رود.
  6. کاربرد گسترده: تیر ورق، به دلیل مزایای فوق، در ساخت سوله‌های ورزشی، انواع سوله‌های صنعتی و ساختمان‌های مختلف استفاده می‌شود. این تیرها، با داشتن مزایایی همچون قابلیت پایداری و استحکام بالا، به‌عنوان یکی از بهترین انتخاب‌ها در صنعت ساخت‌وساز شناخته شده‌اند.

کاربردها و نحوه پیاده‌سازی سوله ورزشی

 سوله‌های ورزشی، سازه‌هایی هستند که برای برگزاری فعالیت‌های ورزشی مختلف از جمله فوتبال، بسکتبال، والیبال، تنیس و… طراحی و ساخته می‌شوند. این ساختمان‌ها اغلب دارای پوشش‌های فلزی یا بتنی هستند و معمولاً برای کاهش هزینه و زمان ساخت بسیاری از آن‌ها از ماشین‌آلات برش و خم‌کننده‌های فلزی استفاده می‌کنند. این سوله‌ها معمولاً از مصالح مختلفی تولید می‌شوند؛ اما دراین‌بین تیر ورق یکی از گزینه‌های بسیار مناسب برای ساخت سوله‌های ورزشی به شمار می‌رود. به طور معمول در ساخت این گونه سوله‌ها از مصالح سنگین و بتنی کمتر استفاده می‌شود.

ساخت سوله‌های ورزشی با تیرورق شامل پنج مرحله کلی می‌باشد:

  1. انتخاب نوع ورزش و مشخص‌کردن متراژ سوله باتوجه‌به آن
  2. طراحی پلن مناسب باتوجه‌به خواسته‌های کارفرما و شروع به طراحی
  3. انجام اقدامات لازم و آماده‌سازی محل جهت نصب سوله
  4. ساخت اجزا موردنیاز در کارخانه
  5. انتقال اجزا و نصب سازه در محل تعیین شده

سوله‌ها به‌عنوان فضایی برای برگزاری رویدادهای ورزشی و چندمنظوره، بسیار مفید هستند. به‌عنوان‌مثال، سوله‌های ورزشی می‌توانند برای برگزاری تمرینات و بازی‌های فوتبال، بسکتبال، والیبال و… در سطح محلی و یا بین‌المللی استفاده شوند. همچنین این سوله‌ها می‌توانند به‌عنوان فضایی برای برگزاری نمایشگاه‌های تجاری، کنفرانس‌ها، کنسرت‌ها و حتی نمایش‌های تئاتری نیز استفاده شوند.

به‌طورکلی مزایا و کاربردهای سوله‌های ورزشی عبارتند از:

  • فضای بسیار بزرگی را برای برگزاری فعالیت‌های ورزشی فراهم می‌آورند.
  • قابلیت تنظیم دما و رطوبت داخل ساختمان و ارائه شرایط مناسب برای تمرینات و بازی‌ها.
  • امکان تجهیز سوله به تجهیزات موردنیاز؛ مانند بلندگو، نورپردازی، تجهیزات تصویری و صوتی و… به‌منظور برگزاری رویدادهای ورزشی.
  • قابلیت استفاده از سوله به‌عنوان فضای چندمنظوره برای برگزاری رویدادهای مختلف، از جمله کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌ها و کنسرت‌ها.

نکات و استانداردهای لازم قبل از ساخت سوله ورزشی

یکی از نکات کلیدی در مورد سوله ورزشی و ساخت آن به ‌کار بردن استانداردها و الزامات مخصوص این مکان‌ها است. این استانداردها شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده از سیستم تهویه برای کنترل دما، رطوبت و تهویه مناسب، بسیار مهم است. سیستم تهویه مناسب می‌تواند به‌عنوان یکی از عوامل مؤثر در بهبود کیفیت هوای داخل سوله‌های ورزشی عمل کند.
  • این مکان باید دارای عایق دما، صدا و رطوبت باشد. عایق حرارتی در کاهش میزان مصرف انرژی نقش اساسی دارد. استاندارد درجه حرارت سالن‌های ورزشی 10 تا 22 درجه سانتی‌گراد است.
  • نور استاندارد سوله‌های ورزشی در ارتفاع یک‌متری باید بین 600 تا 800 لوکس باشد.
  • عرض راهروها باید حداقل 120 سانتی‌متر باشد تا فضای کافی برای انتقال مصدومین وجود داشته باشد. همچنین عرض در سالن‌ها باید حداقل 90 سانتی‌متر باشند.
  • حتماً باید ابتدا نوع ورزش را مشخص کرد چرا که هر ورزش نیازمندی‌های خاص خود را دارد برای مثال: ورزش والیبال زمینی در اندازه 9*18 نیاز دارد درحالی‌که کاراته به زمینی در اندازه 8*8 نیاز دارد.
  • در ساخت سوله‌های چندمنظوره معمولاً باید تمام موارد و نکات لازم برای ورزش‌های مختلف در نظر گرفته و استانداردسازی شود.
  • باید حداقل 2 متر فضای خالی به‌عنوان حاشیه بین زمین تا دیوارها در نظر گرفته شود.
  • ارتفاع سقف برای ورزش‌های دارای توپ بین 7 تا 10 متر و برای ورزش‌های بدون توپ بین 3 تا 4 متر مناسب است.
  • نصب درب و پنجره‌های استاندارد با ارتفاع حدود 90 سانتی‌متر جهت تأمین نور کافی در سالن برای ورزشکاران لازم است.

علاوه بر مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد یک سری نکات عمومی نیز در ساخت اکثر سوله‌های ورزشی حائز اهمیت هستند و جهت بالابردن استانداردهای بیشتر این اماکن بهتر است که در همان ابتدای ساخت‌وساز این پروژه‌ها مدنظر قرار گیرند. توجه کنید که چنانچه بودجه کافی در دسترس نباشد یک سری از این موارد می‌توانند بعداً به پروژه موردنظر اضافه شوند؛ اما اگر مشکلات مالی وجود ندارد توصیه می‌شود باتوجه‌به تغییرات زیاد قیمت مصالح در همان ابتدا برای این موارد نیز هزینه‌ای در نظر گرفته شود. از طرفی ممکن است بعداً به‌راحتی نتوان نقشه سوله موردنظر را تغیر و موارد جدیدی را به آن اضافه کرد پس بهتر است تمهیدات لازم در همان ابتدا صورت گیرند. برخی از موارد مهمی که تکمیل‌کننده این اماکن ورزشی می‌باشند عبارتند از:

جایگاه تماشاچیان (لازم به ذکر است فاصله زمین ورزشی تا سکو‌های تماشاچیان هم حداقل باید 2 متر باشد)، اتاق استراحت، اتاق اداری، رخت‌کن و اتاق نگهداری وسایل و تجهیزات ورزشی، انبار، بوفه و سرویس بهداشتی از جمله موارد لازم در ساخت یک سوله ورزشی استاندارد به شمار می‌آیند.

کلام پایانی

 همان‌طور که اشاره شد استفاده از تیر ورق و ساخت سازهای فلزی به‌جای سازه‌های بتنی دارای مزیت‌های فراوانی است. ساخت سوله در بازه‎های زمانی کوتاه‌تر، عدم استفاده از ستون‌ها در وسط سوله‌، استحکام مناسب و دیگر ویژگی‌ها از جمله مزایای این نوع سوله هستند. اگر تصمیم به ساخت سوله‌های مستحکم، زیبا و باکیفیت دارید می‌توانید روی جهان سوله سپاهان حساب ویژه‌ای باز کنید. گروه صنعتی تولیدی ما ضمن برخورداری از مهندسین و متخصصین، قادر است در بازه زمانی کوتاهی، اقدام به طراحی و ساخت سوله‌های ورزشی باکیفیت کند. کارشناسان ما در جهان سوله آماده مشاوره و پاسخگویی به سؤالات شما درباره نحوه ساخت و راه‌اندازی پروژه‌های سوله سازی هستند.

شما میتوانید جهت دریافت مشاوره تخصصی در راستای ساخت و ساز مهندسی شده و ارائه راهکار های موثر در موفقیت پروژه، با ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *